רכיבים:
לבצק פילו נטול גלוטן:
- 240 גרם קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כפית קסנטאן מסטיק
- 1 כפית מלח
- 240 מ"ל מים חמימים
- 30 מ"ל שמן זית
- 15 מ"ל חומץ תפוחים
- עמילן תירס לגלגול
למילוי Spanakopita:
- 30 מ"ל שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 300 גרם תרד טרי, קצוץ
- 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 3 ביצים גדולות
- 15 גרם שמיר טרי, קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
להרכבה:
- שמן זית או חמאה מומסת להברשה
- שומשום לקישוט (לא חובה)
הוראות:
בצק פילו ללא גלוטן:
-
הכן מרכיבים יבשים: בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה נטול גלוטן, קסנתן גאם ומלח.
-
יוצרים באר: יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים את המים החמים, שמן הזית וחומץ התפוחים.
-
מערבבים וללוש: מכניסים את החומרים היבשים בהדרגה לתוך הרטוב, מערבבים בכף עץ. לאחר האיחוד, יש ללוש את הבצק על משטח מקומח היטב עד שהוא הופך חלק ואלסטי. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
-
מרדדים כל חלק: מרדדים כל חלק בין שני גיליונות נייר אפייה מאובקים בעמילן תירס. כוונו לגיליון דק, כמעט שקוף. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד עמילן תירס.
-
מצננים את הבצק: מניחים את הדפים המגולגלים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
מילוי Spanakopita:
-
מטגנים את הירקות: במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, ואז מוסיפים את השום הטחון. מערבבים פנימה את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא נבול. מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר.
-
מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערת ערבוב את הפטה המפורר, הריקוטה, הפרמזן, הביצים, השמיר הקצוץ, המלח והפלפל. מוסיפים את תערובת התרד המצונן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
הַרכָּבָה:
-
מחממים תנור: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס (375 מעלות צלזיוס).
-
שכבו את בצק הפילו: קח דף אחד מגולגל של בצק פילו והניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותו קלות בשמן זית או חמאה מומסת. חזור על התהליך עם הגיליון השני.
-
מוסיפים את המילוי: מורחים את תערובת התרד והגבינה באופן שווה על שכבות הפילו, ומשאירים גבול סביב הקצוות.
-
גלגל או קיפול: מגלגלים או מקפלים בזהירות את קצוות הפילו כדי לעטוף את המילוי, ויוצרים בול עץ או צורה מלבנית.
-
מברישים בשמן זית: מברישים את החלק העליון של הספאנקופיטה בשמן זית או בחמאה מומסת. מפזרים מלמעלה שומשום אם רוצים.
-
אופים: אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהפילו זהוב ופריך.
-
מצננים ופורסים: מניחים לספאנקופיטה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים. זה מאפשר למילוי להתייצב, מה שמקל על החיתוך למנות מסודרות.
-
הגישו ותיהנו: הגישו את הספאנקופיטה נטולת הגלוטן חמימה כמתאבן, כתוספת או ככוכבת של ארוחת צהריים קלה. חבר אותו עם סלט יווני מרענן לחוויה ים תיכונית שלמה.
מתכון ספאנקופיטה ללא גלוטן מציע מידות אירופאיות למנה מענגת עם אותם טעמים ומרקמים עשירים כמו הגרסה היוונית הקלאסית. תיהנו מהטעם של תרד וגבינה עטופים בשכבות של שלמות חומה-זהובה!
הערות (0)
אין הערות למאמר הזה. היו הראשונים שמשאירים הודעה!