Soft and Chewy Gluten-Free Naan

נאן רך ולעוס ללא גלוטן

2023, OctMatania Markovich

רכיבים:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • 1 כפית קסנטאן מסטיק
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 150 מ"ל מים חמימים (בערך)
  • 150 מ"ל יוגורט ללא חלב (או יוגורט רגיל אם לא נטול חלב)
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח נוסף ללא גלוטן לניקוי אבק

הוראות:

  1. הפעל את השמרים: בקערה קטנה מערבבים את המים החמים, הסוכר והשמרים היבשים הפעילים. מערבבים בעדינות ונותנים לו לשבת כ-5-10 דקות, או עד שהוא הופך לקצף.

  2. הכן את החומרים היבשים: בקערת ערבוב גדולה, מנפים יחד את הקמח לכל מטרה נטול גלוטן, קסנטאן גאם, מלח ואבקת אפייה.

  3. שלבו מרכיבים רטובים: יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את תערובת השמרים הפעילים, היוגורט ללא חלב ושמן הזית.

  4. ללוש את הבצק: מערבבים את החומרים ליצירת בצק. מעבירים את הבצק על משטח מאובק בקמח ללא גלוטן ולשים כ-5-7 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.

  5. התפחה ראשונה: מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותו במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים כ-1-1.5 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

  6. מחממים את התנור: מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שלו (בדרך כלל סביב 220 מעלות צלזיוס או 425 מעלות צלזיוס). אם יש לכם אבן פיצה, הכניסו אותה לתנור לחימום.

  7. מחלקים ומעצבים: מחוררים את הבצק התפוח ומחלקים אותו לחלקים בגודל כדור גולף. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים אותו בעזרת מערוך לעובי הרצוי.

  8. התפחה שניה: מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה או ישירות על אבן הפיצה אם משתמשים בכזו. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לו לנוח עוד 15-20 דקות.

  9. אופים: אופים את הנאן ללא גלוטן בתנור שחומם מראש במשך 8-10 דקות, או עד שהם מתנפחים ומזהיבים. אם משתמשים באבן פיצה, מעבירים בזהירות את הבצק המעוצב על האבן החמה.

  10. מגישים חם: הגישו את הנאן ללא גלוטן חם עם הקארי או המטבלים האהובים עליכם.

תהנה מלחם נאן נטול גלוטן עם מידות אירופאיות! מתכון זה מספק אלטרנטיבה טעימה לאלו העוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן ועדיין מספק את המרקם הרך והכרי של נאן מסורתי.

מאמרים נוספים

הערות (0)

אין הערות למאמר הזה. היו הראשונים שמשאירים הודעה!

השאירו הודעה

שימו לב: הערות חייבות לעבור אישור לפני הפרסום